Цікаве

Експерт розповіла, чому літнім людям не можна їсти хліб та крупи

Експерт розповіла, чому літнім людям не можна їсти хліб та крупи

Лікар-дієтолог розповіла, чому літнім людям небезпечно їсти хліб та крупи. Експерт порадила пенсіонерам відмовитися від цих продуктів або скоротити їхню кількість у раціоні.

Дієтолог стверджує, що людям похилого віку слід обмежити вживання хліба, каш, круп і зернових продуктів. З особливою обережністю до цієї їжі слід ставитися пенсіонерам, які схильні до інсульту, діабету, інсулінорезистентності та набору зайвої ваги.

Експерт пояснила, що хліб та крупи це продукти з високим індексом глікемічності. Наголошується, що навіть вівсяна крупа є небезпечною. Вівсянка містить отрути рослинного походження, тому вживати її можна не частіше одного разу на тиждень. Лікар розповіла:

Люди похилого віку схильні до інсулінорезистентності, розвитку діабету II типу, набору ваги. Це буде шкідливо для мозку — розвивається синдром «обкрадання». Тобто жирова тканина забирає об’єм циркулюючої крові, відбувається синдром «обкрадання» життєво важливих органів.

Кому можна їсти хліб та каші

Хліб і кашу можна їсти пенсіонерам, які не мають зайвої ваги, а показники вуглеводного обміну та інсулінорезистивності перебувають у нормі. Експерт зазначає, що у такому разі можна їсти ці продукти, проте денна порція не повинна перевищувати 800 грам.

Back to top button