Події

​«Волонтерив» на підтримку ворога – блогера з Одеси підозрюють у пособництві дер…

«Волонтерив» на підтримку ворога – блогера з Одеси підозрюють у пособництві державі-агресору

???? За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури жителю Одеси заочно повідомлено про підозру за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

???? За даними слідства, у червні 2021 року чоловік, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донеччини, створив телеграм-канал, де транслював російські пропагандистські наративи та проводив активну антиукраїнську діяльність.

???? Після початку повномасштабного військового вторгнення росії, підозрюваний долучився до діяльності руху «ОПСБ», де разом з іншими засновниками російських радикальних націонал-патріотичних каналів, збирав допомогу для збройних формувань ворога.

???? Чоловік організовував збір коштів на банківські або криптовалютні рахунки. Він збирав, готував та передавав представникам збройних формувань держави-агресора, що безпосередньо брали участь у бойових діях проти України, автомобілі, квадрокоптери, генератори, буржуйки та інше спорядження. Відео-звіти про це він публікував у своєму каналі.

???? Раніше чоловік був обвинувачений в участі у терористичній організації, у скоєнні терористичного акту та причетності до незаконного обігу зброї.

???? Досудове розслідування – СБУ.

БІЛЬШЕ

Back to top button