Цікаве

Домашня ряжанка! Робиться “сама по собі”, смачна та дуже густа! Смак зовсім не такий як у магазині!

Виходить вона як крем. А активного часу на неї я витрачаю 15 хвилин. Все відбувається саме, не треба годинами стояти біля плити і стежити, щоб молоко не пригоріло чи не втекло. Не треба вмикати духовку.

Приготування:

Якщо томити молоко традиційним способом, не варто і починати з невеликою кількістю. Треба готувати щонайменше 5 літрів, інакше невигідно. А з цим рецептом можна приготувати і літр, і два. Особливого клопоту не буде.

Головне, щоб у наявності був якісний термос. У мене – з металевою колбою, можна використовувати термос зі скляною колбою. такі, як раніше продавали, китайські. Пам’ятаєте?

Отже, почнемо.

Молоко ставлю на плиту та доводжу його до кипіння.

А поки молоко гріється, у термос наливаю окріп. Прикриваю його і чекаю, коли молоко закипить. 2 літри закипають за 5 хвилин.

Термос звільняю від окропу та заливаю гаряче молоко.

Термос закриваю, перевіряю, щоб щільно закрився і залишаю молоко на добу. Наш термос дуже добре тримає тепло. Через добу топлене молоко готове. Воно дуже смачне, чоловік додає до кави.

Молоко вже набуло кремового відтінку, є навіть пінка, яку багато хто любить.

Переливаю топлене молоко в каструлю і чекаю, поки воно не охолоне. Потрібно, щоби температура була близько 40 градусів.

У охолоджене топлене молоко додаю дві столові ложки з верхом сметани.

Розмішую все і заливаю назад у термос. Через 6-8 годин ряжанка буде готова. Якщо 6 годин квасити, вона буде трохи рідша, якщо 8 годин – її можна буде їсти лише ложкою.

Переливаю ряжанку у банки, охолоджую. Все, можна насолоджуватися.

У магазині такої не купиш. Таку я вперше скуштувала на “Привозі” в Одесі давно-давно. З того часу цей смак не могла забути і магазинну ряжанку не купувала після того.

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 2 =

Back to top button