Світ

Мелоні поїхала говорити з Сі: Україна серед запланованих тем

Мелоні поїхала говорити з Сі: Україна серед запланованих тем

Фото: gettyimages

Джорджа Мелоні проведе переговори з Сі Цзіньпіном

Політикиня намагалася представити себе як дипломатку, здатну спілкуватися з лідерами, які дотримуються різних ідеологій, – від угорського премʼєра Орбана до канцлера Німеччини Шольца.

Прем’єрміністерка Італії Джорджа Мелоні у суботу, 27 липня прибула у Китай. Мета візиту – стабілізація зв’язків з Пекіном перед президентськими виборами у США, повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що візит триватиме по 31 липня. За цей час Мелоні зустрінеться з президентом Китаю Сі Цзіньпіном і прем’єр-міністром Лі Цяном.

За даними анонімного джерела видання, під час переговорів з лідерами Китаю прем’єр обговорить війну Росії проти України, а також війну в Секторі Гази.

Видання пише, що з моменту приходу до влади у 2022 році Мелоні намагалася представити себе як дипломатку, здатну спілкуватися з лідерами, які дотримуються різних ідеологій, – від угорського премʼєра Віктора Орбана до канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Тепер, за даними ще одного анонімного джерела, її амбіції зросли до того, щоб включити до цієї групи й Сі Цзіньпіна.

Раніше повідомлялося, що Мелоні візьме на себе зобов’язання, збільшити військову допомогу Україні у 2025 році до 1,7 млрд євро.

Також Італія готова прийняти і організувати у себе Конференцію з питань відновлення України у 2025 році.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 − 8 =

Back to top button