Цікаве

«Домашні» звички, які псують здоров’я

Кожен день ми здійснюємо одні і ті ж дії, але навіть не замислюємося про їх вплив на наш організм. А між іншим, деякі з них здатні завдати істотної шкоди людському здоров’ю.

Їсти на дивані

Ну хто з нас не любить після роботи завалитися на диван з вечерею і включити телевізор? Однак це негативно позначається на травній системі. При неправильному положенні тіла (але ж не всі їдять сидячи) їжа з шлунковим соком може потрапити з стравохід, викликати печію або відчуття тяжкості.

Пробувати зіпсовану їжу

Господині іноді пробують їжу на смак, хоча вона давно зіпсувалася. Цього робити ні в якому разі не варто. Ні, так ви не заробите отруєння. Але будь-яка зіпсована їжа містить багато шкідливих бактерій, які явно не підуть на користь здоров’ю.

Зберігати хліб в холодильнику

Зберігати хліб можна тільки в сухому і прохолодному місці. Холодильник в такому випадку ідеальний. Але треба стежити, щоб буханець був ретельно упакований. Інакше в хліб вберуться всі запахи, що витають в місці зберігання.

Залишати їжу на плиті

Зазвичай господині чекають, поки приготована страва повністю не охолоне. Весь цей час каструля зазвичай стоїть на плиті. Але при кімнатній температурі це провокує розмноження бактерій в страві. Краще уникати тривалого зберігання їжі на плиті — не залишати довше, ніж на дві години.

Зберігати молоко в дверцятах холодильника

Багато хто зберігає молочні продукти і яйця в дверцятах. Полиця, здається, саме для того і створена. Однак температура в дверцятах вища, ніж на полицях всередині холодильника. Як підсумок — термін придатності продуктів скорочується, що сильно може вплинути на здоров’я, якщо вживати їх.

Не міняти губку для миття посуду

Давно відомо, що старі губки для миття посуду брудніші, ніж унітази. Там так багато бактерій, що і уявити страшно, як вони можуть позначитися на здоров’ї. Не варто зберігати губку довше ніж один тиждень.

Переварені макарони

Багато їдять макарони, але іноді їх сильно переварюють. Це дуже небезпечно для здоров’я. Адже у них вище глікемічний індекс, який підвищує рівень цукру в крові. Тим самим завдається серйозна шкода для здоров’я.

Back to top button