Цікаве

Дієтологи назвали каши корисні для стрункості фігури

Дієтологи розповіли про п’ять найбільш корисних кашах для здоров’я людини, повідомляє 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

Згідно з твердженням експертів, при їх вживанні можна не тільки позбутися зайвої ваги, але і підтримати фігуру.

Гречана каша

Вона є одним з найбільш корисних страв, оскільки має високу поживну цінність і антитоксичні властивості. За допомогою гречаної каші можна вивести з організму надлишковий холестерин і іони важких металів, знизити ризик розвитку хвороб серця і судин. Продукт рекомендується вживати людям, які працюють на шкідливому виробництві або проживають в поганих екологічних умовах. Гречка збагачена складними вуглеводами з повільною засвоюваністю, що забезпечують відчуття ситості на тривалий період часу.

Каша з нуту

У 100 г нуту міститься 364 ккал, каша здатна знизити кількість холестерину в крові, а також вона збагачена залізом і клітковиною. Дієтологи радять вживати бобові невеликими порціями. Деякі люди періодично практикують хумусні дні: 3 дні на тиждень (не підряд) можна готувати кашу з нуту з додаванням оливкової олії, соку лимона і кунжутної пасти.

Рисова каша

У рисі міститься багато вітамінів групи В. при цьому саме в оболонці зерна є максимальна кількість корисних мікроелементів. Самим калорійним є червоний рис, він здатний виводити холестерин, покращувати стан шкіри і функціонування серця. У свою чергу, при вживанні чорної крупи зміцнюється імунна система, нормалізується зір. Білий рис не рекомендується вживати діабетикам і склеротикам.

Вівсяна каша

Найкориснішою є вівсяна крупа. Вона містить приблизно 12% білка і 65% вуглеводів, не кажучи вже про вітаміни і різних мінеральних речовинах. Овес можна вживати при хворобах шлунково-кишкового тракту. Він сприятливо впливає на слизову оболонку шлунка, допомагає покращувати самопочуття при здутті живота і болях, спровокованих гастритом або виразкою. Вівсяну кашу можна додати в раціон при атеросклерозі, анемії, захворюваннях суглобів.

Пшоняна каша

Пшонка збагачена клітковиною, що забезпечує роботу шлунково-кишкового тракту, очищення організму і зниження показників холестерину в крові. Крім цього у неї є й інші переваги. У крупі міститься приблизно 12% білка, 69,3% вуглеводів, 3,3% жирів, а також вітаміни B1, B2, B5, PP. Пшоняна каша збагачена залізом, золотом, фтором, магнієм, марганцем, кремнієм, міддю, кальцієм, калієм і цинком.

 

 

Back to top button