Цікаве

Медики назвали овоч, який знижує ризик серцевих захворюваннь

Відомі у Великобританії дієтологи Джульєтта Келлоу і Сара Брюер порадили для продовження життя вживати капусту, пише 1NEWS з посиланням на Країну здоров’я.

Фахівці посилаються на дослідження, опубліковане Американським журналом клінічного харчування, згідно з яким овочі сімейства хрестоцвітих можуть допомогти людині жити довше за рахунок зниження ризику серцевих захворювань.

“Споживання більшої кількості різної капусти може допомогти знизити кров’яний тиск і захистити від інсультів. Крім того, люди, які їдять багато овочів сімейства хрестоцвітних, рідше страждають від раку кишечника”, – розповіли фахівці.

За їх словами, високе споживання капусти відрізняє харчування людей, що живуть на Сардинії, яка є “блакитний зоною” – регіоном з високою тривалістю життя місцевого населення. Автор теорії “блакитних зон” планети, дослідник Ден Бюттнер встановив, що жителів Сардинії відрізняє особлива любов до хрестоцвітих овочів – особливо, до капусти і кольрабі. Пізніше було встановлено, що доступні, дешеві овочі мають здатність активувати білок Nrf2, що стимулює вироблення організмом власних антиоксидантних ферментів, що забезпечують йому захист від запалення. Таким чином цей продукт захищає від хвороб серця.

Інше дослідження, що вивчало особливості харчування, способу життя і історій хвороби 134 000 китайських чоловіків і жінок, виявило зв’язок між високим споживанням овочів сімейства хрестоцвітних і зниженням ризику смерті від різних видів раку.

“Три порції цих овочів на тиждень асоціювалися з 41-процентним зниженням ризику раку простати. Кілька порцій капусти в тиждень – з 38-процентним зниженням ризику раку підшлункової залози. Одна порція в день – зі зменшенням ризику раку молочної залози більш ніж на 50 відсотків”, – повідомили його автори.

 

 

 

Back to top button