Цікаве
Дієтолог розповіла, чим замінити дорогі продукти
Якщо похід за продуктами щоразу сильно б’є по гаманцю, варто переглянути свій продуктовий кошик. Як це зробити, розповіла лікар-дієтолог.
За словами фахівця, червону рибу, багату жирними кислотами омега-3, можна замінити дешевшими видами морської риби: наприклад, тріскою, скумбрією або оселедцем.
Оливкова олія та авокадо вважаються корисними продуктами за рахунок великої кількості олеїнової кислоти. Однак ця кислота не відноситься до незамінних — вона може вироблятися в організмі, зазначає Денисова.
Кіноа, булгур та інші дорогі крупи дієтолог радить замінити звичайною гречкою. Не менш корисними є пшоно, перловка та ячна крупа.