Цікаве

Дієтолог порівняла корисні властивості морської та річкової риби

Дієтолог порівняла корисні властивості морської та річкової риби

До раціону слід включати як морську, так і річкову рибу, оскільки ці види відрізняються за корисними властивостями. Про це розповіла лікар-дієтолог.

За словами фахівця, річкова риба містить менше йоду та вітаміну D, але в ній більше вітамінів групи B, магнію та заліза. Морська риба містить більше кислот омега-3, омега-6, антиоксидантів та йоду.

При покупці риби слід звертати увагу на її жирність, також наголосила фахівець. Тим, хто дотримується низькокалорійної дієти, не варто зловживати червоними сортами риби, оскільки вони жирніші та поживніші. У звичайних випадках краще комбінувати різні сорти риби – жирної та нежирної.

Крім того, лікар порекомендувала купувати рибу, що зазнала глибокого заморожування – такий продукт зберігає більше корисних властивостей та смакові якості. Вона також підкреслила, що річкова риба потребує ретельної термічної обробки, оскільки прісна вода є ідеальним середовищем для гельмінтів.

Back to top button