Цікаве

Дієтолог назвала найменш шкідливий фастфуд

Дієтолог назвала найменш шкідливий фастфуд

Надмірне захоплення фастфудом може призвести до порушення обміну речовин в організмі та загрожує ожирінням, а згодом навіть діабетом. Тому в ситуації, коли є вибір лише між шкідливими перекушуваннями, перевагу краще віддати менш жирним стравам, розповіла  лікар-дієтолог.

За словами фахівця, корисним перекушуванням можна вважати роли та суші. Важливо, щоб страви були свіжими, не варто вживати їх із соєвим соусом через надлишок у ньому солі та консервантів.

До категорії «корисного» фастфуду дієтолог також віднесла піцу без ковбаси з великою кількістю сиру, грибів та томатів.

«Картопля варто брати сільську – вона корисніша, бажано її з’їсти з овочами. Якщо дуже хочеться бургер, краще замінити булку на цільнозерновий хліб та додати більше овочів», – порадила експерт.

Також медик попередила про важливість відмови від майонезу: у закладах швидкого харчування він зазвичай не дуже високої якості. Якщо без соусу ніяк не обійтися, то нехай буде томатний, додала лікар.

До локшини швидкого приготування можна додати свіжі овочі, продовжила дієтолог, шаурму краще брати без майонезу, а з курячих нагетсів знімати паніровку. При цьому не запивайте фастфуд холодними напоями, резюмувала лікарка.

Back to top button