Цікаве

Дієтолог назвала найбільш шкідливі сніданки

Дієтолог назвала найбільш шкідливі сніданки

Сніданок є першим і найважливішим прийомом їжі, який забезпечує людині приплив енергії та бадьорості. Однак від деяких продуктів у ранковий час краще відмовитись, повідомляє лікаря-дієтолога.

Вона зазначила, що найкращий час для сніданку – проміжок із 07:00 до 09:00. Сідати їсти треба через 20-30 хвилин після пробудження, випивши натще склянку води кімнатної температури — вона допоможе травній та ендокринній системам підготуватися до прийому їжі. При цьому від холодної води та інших напоїв краще відмовитись, оскільки вони уповільнюють метаболізм і погіршують кровообіг.

Сніданок має містити близько 30% добової норми калорій. Найкраще їсти вранці білкову їжу у поєднанні зі складними вуглеводами.

«Важливе правило для сніданку: немає жирної їжі. Вона довго перетравлюється, забираючи енергію, яку краще вранці поберегти, провокує втому, апатію та роздратування. Також продукти, що містять велику кількість цукру, провокують накопичення жиру в організмі та викликають швидке почуття голоду», – уточнила фахівець.

До небажаних для сніданку продуктів Мансурова віднесла:

  • червоне та жирне м’ясо, що вимагає багато енергії для травлення;
  • соки та фреші, що містять багато кислоти, вони можуть викликати подразнення слизової оболонки шлунка і спровокувати рефлюкс (закидання жовчі в порожній шлунок);
  • сирі овочі, які також мають підвищену кислотність, важко перетравлюються і викликають газоутворення;
  • кава – напій негативно впливає на серцево-судинну систему, має сечогінний ефект, стимулює вироблення шлунком соляної кислоти та дратує слизову;
  • фастфуд, енергетичні та шоколадні батончики.

Крім того, варто відмовитися від жирного сиру, солодких йогуртів та інших продуктів із високим вмістом цукру та добавок. Не на користь підуть і бутерброди з ковбасою та сиром.

Ці продукти дієтолог рекомендує замінити натуральним йогуртом, який можна з’їсти через пару годин після сніданку для покращення травлення, а замість бутербродів вжити в їжу підсушений у тостері цільнозерновий хліб із лососем або курячою грудкою та авокадо.

Back to top button