Цікаве

Чим можна підвищити імунітет дитини: поради експерта

З початком осені одна з найактуальніших тем пов’язана з підвищенням імунітету. Євген Комаровський відповів, чи є препарати , які впораються із цим завданням, повідомляє 1News.

Насправді всі розмови про імунітет і його зниження обумовлені тим фактом, що комусь же треба продавати ліки , які нібито його підвищують. Але ці препарати з недоведеною ефективністю, – сказав лікар Комаровський. – Причому ви повинні знати, що будь-який засіб, який здатен дійсно впливати на імунітет, тобто підвищувати або знижувати його, зазвичай дуже серйозний препарат із величезною кількістю побічних ефектів.

До того ж лікар-педіатр вищої категорії пояснив, якщо дитина відвідує дитячий колектив, тоді вона може хворіти на гострі респіраторні вірусні інфекції від 6 до 12 разів на рік .

Якщо ви або дитина хворієте 6 разів на рік, то це говорить про те, що ви 6 разів на рік одужуєте, – сказав ведучий рубрики” Запитай у Комаровського”. – Коли людина хворіє і одужує, це говорить про те, що у неї нормальний імунітет .

За словами кандидата медичних наук, щоб зробити висновки про стан імунітету, достатньо звичайного клінічного аналізу крові, за яким лікар може визначити, чи все нормально зі здоров’ям.

Якщо ж ви думаєте, що у вас проблеми з імунітетом, тоді вам потрібно звернутися до вашого сімейного лікаря, зробити клінічний аналіз крові і задуматися над вашим способом життя, – сказав Євген Комаровський. – Тому що, коли виникає тема “поганого імунітету”, потрібно думати не про чарівну таблетку, а про те, як змінити спосіб життя.

Джерело: Ранок з Україною 

Back to top button