Цікаве

Чим корисно снідати взимку: поради дієтолога

Відсутність сніданку провокує ожиріння, а щоденна продуктивність залежить саме від якості першого прийому їжі. Тому, щоб організм відчував себе бадьоро взимку – перший прийом їжі повинен бути особливим. Чим краще снідати в холодну пору, розповіла дієтолог і генетик Людмила Гончарова в програмі “Ранок з Україною“, передає 1News.

Що їдять на сніданок в різних країнах

Яким повинен бути сніданок

Сніданок – найважливіший прийом їжі! І що він більше насичений, то менше хочеться їсти протягом дня. У кожного народу свої смаки і переваги ранкових страв. Наприклад, англійці готують на сніданок бекон, ковбаски, яєшню і міцний свіжозаварений чай. Ранок американців зазвичай починається з апельсинового соку, пластівців або бутербродів. А ось традиційний французький сніданок – це круасани і чашка кави з молоком. Але що б не лежало на вашій тарілці, дієтологи радять приділяти особливу увагу зимовим сніданків.

Яким повинен бути зимовий сніданок

“Сніданок повинен бути білковим і вміщати “корисний” холестерин, наприклад, це можуть бути яйця”, – зазначила дієтолог і генетик Людмила Гончарова.

“Корисний” холестерин допомагає виробляти гормони, синтезує вітамін D, бере участь в обміні речовин, а ще виводить з організму токсини. Додає енергії і теплий суп.

Гарбузовий суп

“Він може бути м’ясний або рибний. Я раджу заправляти його зеленню по готовності, так само солити. Таким чином організм отримає мінерали і вітаміни із зелені. Не менш корисним буде овочевий суп з грибами!” – радить лікар.

Дуже важливо, щоб зимовий сніданок був теплим. Адже температура повітря на вулиці знижується, ніч збільшується, і організму для гарного пробудження як ніколи потрібно більше тепла.

Як приготувати справжній вірменський сніданок: рецепт

Чудовою альтернативою може стати справжній вірменський сніданок, рецептом якого поділилися експерти в програмі “Ранку з Україною”.

Для приготування корисного і поживного сніданку знадобляться:

  • Яйця – 2-3 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Зелень
  • Цибуля
  • Масло, сіль і перець

Маленькими кубиками потрібно нарізати всі продукти. Помідори краще опустити в кипячену воду, це допоможе з легкістю зняти шкірку.

Коли всі інгредієнти підготовлені – час приступити до приготування. У розігріту сковороду з рослинним маслом треба відправити цибулю, і тільки коли він стане золотистого кольору, поступово додавати інші овочі, помішуючи. Гасити на повільному вогні. За 5 хвилин до готовності додати петрушку і базилік. Посолити і поперчити. Збити яйця і влити в сковороду так, щоб маса розподілилася по страві рівномірно. Прикрити кришкою і почекати поки яйця схопляться. Корисний сніданок готовий, до того ж він дуже поживний!

Back to top button