Цікаве

Чотири продукти, які прискорять обмін речовин

Чотири продукти, які прискорять обмін речовин

Для всіх не новина, що з віком метаболізм сповільнюється. Такі зміни в організмі призводять до втоми, випадіння волосся, головного болю та збільшення ваги. Але є вихід! Варто додати у свій раціон чотири корисні продукти, які зможуть прискорити обмін речовин. 

Перець чилі

Член ради медичних експертів Лорен Манакер заявляє, що  капсаїциноїди (CAP), які містяться і у перці чилі,  і в екстрактах перцю відіграють роль у посиленні метаболізму.

Імбир

Деякі дослідження показали, що імбир покращує термогенез (спалювання калорій). Доведено, що споживання імбиру має протизапальну, антигіпертензивну, сенсибілізуючу та стимулюючу дію на шлунково-кишковий тракт.

Його корінь допоможе схуднути людям із зайвою вагою або ожирінням. Це завдяки тому, що імбир повний природних антиоксидантів. Вони у свою чергу можуть допомогти втратити заяву вагу. 

Вівсянка, але не пластівці

Овес та інші цільні зерна можуть допомогти людям підтримувати здоровий метаболізм. Цільні зерна допомагають збільшити швидкість метаболізму людини в стані спокою. А- от вівсянка допоможе довше почуватися ситим і спалювати більше жиру.

Вона підтримує мікробний баланс організму людини здоровим, забезпечуючи краще співвідношення «хороших» і «поганих» кишкових бактерій. 

Темний шоколад

Споживання шоколаду, багатого флавоноїдами, наприклад чорного, може покращити обмін речовин людини. 

Фахівець зазначає:

Згідно  з результатами досліджень, опублікованого в Molecules у 2018 році, люди, які щодня споживали по 2 грами темного шоколаду, що містить 70% какао, протягом 6 місяців відчували кращі аспекти метаболізму глюкози порівняно з людьми, які споживали по 2 грами шоколадного молока

Але пам’ятайте про допустиму норму. Ви має також переконатися, що ви купуєте лише продукт із 70% какао або більше. Чим менший відсоток какао містить шоколадка, тим вищий відсоток доданого цукру в ній. 

Back to top button