Україна

Нардеп незаконно збагатився на 11 млн – НАБУ


Нардеп незаконно збагатився на 11 млн - НАБУ

Депутат оформив переважну частину майна на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі.

Чинному народному депутату повідомлено про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн гривень. Про це повідомило НАБУ у четвер, 2 травня.

За даними слідства, у 2020-2021 рр. нардеп набув у власність активи загальною вартістю 25 млн гривень, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 млн гривень. Йдеться про три земельні ділянки на Київщині, п’ять квартир у столиці, два нежитлові приміщення, а також автомобілі Tesla та Mersedes-Benz.

Таким чином різниця між вартістю придбаного майна та коштами нардепа становила 11 млн гривень, – констатують у НАБУ.

Аби приховати наявність майна, нардеп оформив його переважну частину на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі.

Дії підозрюваногокваліфіковано за статтею про незаконне збагачення (ст.368-5 КК України).

У НАБУ підкреслили, що викриття злочину відбулось після оприлюднення журналістських розслідувань, зокрема команди Bihus.Info, а також за сприяння НАПК.

У повідомленні не називається ім’я нардепа. Проте за даними Української правди, йдеться про представника від Слуги народу Андрія Клочка.

Нагадаємо міністра аграрної політики та продовольства Миколу Сольського підозрюють у заволодінні державною землею на сотні мільйонів гривень. Він написав заяву про відставку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button