Цікаве

Чому потрібно вмивати обличчя та як правильно це робити: відповідь дерматологів

Чому потрібно вмивати обличчя та як правильно це робити: відповідь дерматологів

Зміст статті

Ваше обличчя за день відчуває на собі багато всього: сонце, вітер, пилок, бруд та інше. Щоб мати здорову шкіру обличчя без висипів та інших неприємних проявів, варто очищувати його від забруднень. Дерматологи розповіли, як правильно потрібно вмиватися.

Догляд за вашою шкірою передбачає її очищення, але багато людей упускають це, особливо ігноруючи вмивання перед сном.

Чому важливо вмиватися

Очищення обличчя має вирішальне значення для підтримки здорового вигляду шкіри.

Ваше обличчя збирає бруд, масло та інше сміття, яке може, якщо його не видалити, призвести до подразнення та інших проблем зі шкірою. Якщо у вас є прищі, і ви не вмиваєтеся регулярно, висипання можуть почастішати або погіршитися. 

Як часто треба вмивати обличчя

Важливо вмивати обличчя вранці та наприкінці дня, — каже доктор медичних наук  і сертифікований дерматолог Назанін Саеді.

Вмивання вранці видаляє забруднення, які могли осісти на шкірі протягом ночі, а ввечері — видаляє бруд, забруднення та будь-який макіяж або продукти, які використовувалися протягом дня. Також якщо ви були в тренажерному залі чи робили інші активні заняття і сильно спітніли, вам теж слід вимити обличчя, навіть якщо ви це вже робили до занять.

Миття шкіри двічі на день особливо важливо для тих, у кого шкіра схильна до вугрів, оскільки очищення обличчя видаляє бруд зі шкіри та пор, який накопичується і призводять до закупорювання та висипань.

Однак, як зазначає Саеді, немає чітких рекомендацій. Краще проконсультуватися із дерматологом про те, що може підійти саме вам, оскільки все залежить від типу вашої шкіри та наявних її захворюваннях.

Варто зауважити, що якщо ви регулярно миєте обличчя більше двох разів на день, ви позбавляєтеся натуральних жирів зі шкіри, внаслідок чого, може виникнути їх надмірне виробництво.

Правильний спосіб вмивання обличчя

Зверніть увагу на свій тип шкіри, макіяж і повсякденну діяльність. Наприклад, якщо ви носите макіяж, ви можете скористатися засобом для зняття макіяжу, таким як міцелярна вода чи молочком для видалення макіяжу

Далі виконайте такі дії :

  • Змочіть обличчя теплою водою.
  • Кінчиками пальців м’якими круговими рухами нанесіть очищуючий засіб для обличчя, приділяючи особливу увагу Т-зоні та лінії щелепи.
  • Добре вимийте обличчя.
  • Витріть насухо чистим рушником.

Крім того, Саеді пропонує вмиватися протягом 30 секунд, щоб належним чином видалити бруд і масло.

Сучасні очищуючі засоби розроблені спеціально для більш точного імітування рН шкіри, щоб не пересушувати її та не порушувати шкірний бар’єр. Вибирайте миючий засіб, який підходить вашому типу шкіри. Наприклад, якщо вона у вас суха або чутлива, виберіть ніжний або кремовий засіб для. Жирній шкірі корисний гель або пінка для очищення. Уникайте жорстких скрабів, які можуть подразнювати шкіру.

Back to top button