Цікаве

Чому не можна спати з увімкненим телевізором – учені розповіли про небезпечні наслідки

Чому не можна спати з увімкненим телевізором – учені розповіли про небезпечні наслідки

Дуже багато людей мають звичку дивитися перед сном телевізор або сидіти у смартфоні. Але не всі здогадуються, чим це може обернутися для здоров’я людини.

Науковці зі Школи медицини Північно-Західного університету Чикаго (США) провели дослідження, під час якого встановили, що сон під увімкнений телевізор у певних випадках може призвести до ранньої смерті. Експерти приділили увагу впливу світла навколишнього середовища на здоров’я та звички у людей. Для цього вони залучили 552 особи віком від 63 до 84 років.

Результати продемонстрували, що ті учасники дослідження, які спали навіть при невеликій кількості освітлення, частіше страждали від серйозних захворювань, ніж ті, хто надає перевагу спати у повній темряві. Йдеться про такі захворювання, як діабет, ожиріння та гіпертонія.

Науковці пояснюють такі результати тим, що найчастіше інсулінорезистентність виникала вранці у людей, які спали з невеликою кількість тьмяного світла. Таким чином, можна дійти висновку, що світло від телевізора, або іншого девайса впливає на механізм регулювання глюкози в організмі людини.

Back to top button