Цікаве

Бріжіт Бардо заплатить штраф у 20 тисяч євро за образу аборигенів

Секс-символ 60-х років французьку актрису Бріжит Бардо звинуватили у расизмі після її слів на адресу жителів острова Реюньйон в Індійському океані, передає 1news з посиланням на lenta.ua.

Суд Сен-Дені вважає її характеристики тамтешніх аборигенів проявом расизму та оштрафував 87-річну актрису на 20 тисяч євро.

У 2019 році Бардо надіслала листа префекту острова Аморі де Сен-Кантен від імені свого фонду захисту тварин. Акторка засуджувала «варварське» поводження з тваринами, яке, за її інформацією, практикують місцеві жителі. Зокрема, Бардо згадала відрубування голів у кіз та козлів під час індуїстських свят, яке демонструє «пережитки канібалізму минулих століть».

Акторка назвала Реюньйон «островом диявола з дегенеративним населенням, все ще просоченим варварськими традиціями».

«Аборигени, які зберегли свої дикі гени», – написала акторка у листі.

Подібні вирази визнали образою за расовою ознакою. За словами прокурора, висловлювання Бардо були «образливими та травмуючими».

Прес-секретаря актриси Брюно Жаклена теж оштрафовано на 4 тисячі євро за співучасть у публічних образах. На прохання Бардо він передав її послання кільком засобам масової інформації, зокрема AFP.

Пізніше актриса вибачилася перед жителями Реюньона, пояснивши свій гнів тим, що вона вважає трагічною долю тварин на острові.

 

 

 

 

 

Back to top button