Світ

Маску загрожує штраф за торгівлю синіми галочками

Маску загрожує штраф за торгівлю синіми галочками

Фото: CNN

Х загрожує штраф

Раніше продаж синіх галочок у соцмережі був доступним лише для верифікованих користувачів. Нині ж їх може придбати будь-хто і це вводить користувачів в оману та використовується зловмисниками, вважають у Єврокомісії.

Соцмережі X (колишній Twitter) у ЄС загрожує штраф у 6% обороту через порушення закону – зокрема через продаж синіх галочок. Про це йдеться на сайті Європейської комісії.

Претензії викликала політика верифікації акаунтів у X. Користувачі можуть думати, що облікові записи із синьою позначкою є перевіреними мережею – хоча насправді галочку можна отримати за оплату підписки.

“Раніше сині галочки означали надійні джерела інформації. Що стосується X, наша попередня думка така: вони дурять користувачів і вони порушують закон про цифрові послуги”, – написав єврокомісар з питань внутрішнього ринку ЄС Тьєррі Бретон на тій самій платформі Х.

Єврокомісія також зауважила, що соцмережа не відповідає вимогам щодо прозорості реклами та не надає дослідникам незалежний доступ до даних, як йдеться у законі про цифрові послуги.

Якщо висновки попереднього розслідування Єврокомісії підтвердяться, соцмережі загрожує штраф у розмірі до 6% її загального світового обороту.

Нагадаємо, у квітні 2023 року у соцмережі Х почали зникати сині галочки верифікації, за які користувачі не платили. Однак згодом для користувачів, які мають понад мільйон передплатників, їх відновили.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + eighteen =

Back to top button