Цікаве

5 додатків для спорту і харчування, які допоможуть круто змінити життя: список

Однією з проблем на шляху до здорового способу життя (ЗСЖ) стає не брак часу на тренування чи мотивації, а відсутність звички. Не дивуйтеся, вчасно приймати їжу, вибирати корисні для організму продукти, не забувати випити води тощо – легко, коли це стає вашим стилем життя. Але якщо ви і так нічого не встигаєте, то сформувати корисні звички допоможуть спеціальні мобільні додатки, розповідає 1News.

Які ж основні принципи ЗСЖ, з чого почати?

Навіть діти в школі знають, що щоб бути здоровим, потрібно займатися фізкультурою, їсти більше фруктів і овочів, а цукерок – поменше, добре відпочивати. Наш постійний експерт, дієтолог, психолог, консультант зі здорового харчування Ксенія Рен зазначає, що левова частка того, як ми себе почуваємо і який маємо вигляд, залежить від харчування.

Ксенія Рен

Також для здоров’я в цілому і для позбавлення від зайвих кілограмів важливо пити достатньо чистої води. Вода природним чином очищає організм. Ми чуємо про це постійно, але чи всі випивають мінімум 2 л в день? Крім правильно складеного раціону, питного балансу, важливий комплекс правильно підібраних фізичних навантажень.

Крім правильного харчування, важливі фізичні навантаження, але не обов'язково в спортзалі

І не менш важливо, це повноцінний сон, відпочинок, вміння опрацьовувати стрес, наші травми, негативні ситуації. Наприклад, причиною набору ваги найчастіше стають травми дитинства, особистих відносин, нереалізованості і іншого. Тому не вирішивши їх до кінця, ви будете постійно повертатися в відправну точку.

Які ж п’ять додатків для здорового способу життя допоможуть?

На шляху до ЗСЖ можуть допомогти психологи, дієтологи, і в тому числі сімейний лікар, важче на ньому втриматися. І в цьому допоможуть програми:

1. Fat Secret – щоденник харчування в вашому смартфоні

Ця програма добре не тільки для тих, хто худне, з ним легко шукати інформацію про поживність продуктів, відстежити ваш раціон, також фізичну активність і скільки ви важите. Fat Secret допоможе підрахувати з’їдені калорії, сформувати своє меню, коригувати своє харчування в цілому.

 

Fat Secret допоможе підрахувати з'їдені калорії і коригувати своє харчування в цілому

 

У додатку вже є продукти, показники їхньої поживної цінності, їх можна легко знайти за назвами і марками. Також у програму самостійно вносяться вправи, які допомагають спалювати калорії. Користувачі кажуть, що якщо підтримуєш правильне харчування – без цього додатка не обійтися.

2. My Water Balance – допоможе стежити за водним балансом

Додаток враховує ваші параметри – зріст, вага, вік і спосіб життя, а також розклад і режим дня. Waterbalance допоможе виробити звичку пити щодня воду, а також оцінить різні напої і їхній вплив на гідратацію організму, допоможе розрахувати вашу добову норму води.

 

Waterbalance допоможе виробити звичку пити щодня воду

 

Також програма враховує спортивні тренування (їх можна вибрати в налаштуваннях), з огляду на їх тривалість, навантаження та інші параметри, важливі для підтримки водного балансу. Якщо ви п’єте багато алкоголю, то додаток теж відреагує: оскільки спиртне зневоднює організм.

3. Nike Training Club – фітнес-план і тренування вдома

Nike Training Club вважається одним із кращих спортивних додатків, програма зручна з простою навігацією, можливістю вибирати тренування за групами м’язів. Видно тривалість заняття, підходить воно новачкові чи ні, чи потрібні додаткові гаджети.

 

З Nike Training Club зручно бігати, а не тільки качатися або займатися стретчингом

 

Можна вибрати сет для “прокачування” ніг або преса, йога-розтяжку або розминку перед пробіжкою. До речі, з Nike Training Club зручно бігати, а не тільки гойдатися або займатися стретчингом. У програмі навіть є улюблені тренування селебрітіс.

Техніка правильного виконання демонструється на екрані, або можна слухати пояснення диктора. Також доступний підбір треків для тренувань, які можна планувати заздалегідь. програма нагадає , Що вас чекає тренування в запланований час і день, відправивши повідомлення.

4. Smart Sugar – ваш контролер споживання цукру

З додатком “Розумний цукор” можна стежити, скільки цукру ви їсте на день і чи не час пригальмувати. Програма допоможе розрахувати не тільки споживання цукру, а також запропонує список корисних страв і можливість створити своє меню.

 

Smart Sugar покаже весь цукор, в соусах, напоях, йогуртах і т.д., який ви їсте

 

Всі дані зберігаються, ви можете їх переглядати і порівнювати. Цінність програми в тому, що воно фіксує і той цукор, який ви їсте не тільки в печивці або вприкуску з чаєм, а також цукор в соусах, напоях, йогуртах і т.д. Поради по харчуванню та цікаві діаграми в додатку теж корисні.

5.Insight timer – для сну, відпочинку і медитацій

Додаток Insight timer пропонує найбільшу (за їхніми словами) безкоштовну бібліотеку розслаблюючих музичних треків і медитацій. Також на офіційному сайті компанії ви можете записатися на безкоштовний навчальний курс із медитації.

 

Додаток Insight timer підбере для вас поради, як краще виспатися, відпочити і навчить медитувати

 

А ще програма підбере для вас практичні поради, як краще виспатися і відпочити. А відстежити свій прогрес можна за допомогою красивих діаграм: додаток синхронізується з усіма вашими гаджетами.

Джерело: Сьогодні

Back to top button