Цікаве

4 основні ознаки, які вказують на надлишок вуглеводів у раціоні

4 основні ознаки, які вказують на надлишок вуглеводів у раціоні

Основа правильного харчування – збалансований раціон. Незважаючи на те, що вуглеводи обов’язково повинні бути під час прийому їжі, їх надлишок призводить до негативних наслідків. Як дізнатися, чи не забагато вуглеводів у вашому раціоні, читайте у матеріалі. 

Як зрозуміти, що у раціоні забагато вуглеводів 

Постійна тяга до солодкого

Якщо часто хочеться солодкого, варто звернути увагу на свій раціон. Тяга до булочок чи шоколаду може свідчити про надлишок вуглеводів. Дієтологи рекомендують на 2 тижні пересилити себе і відмовитися від солодощів. Через 14 днів залежність зникне, що значно покращить стан здоров’я.

Втома

Швидка втомлюваність може вказувати на те, що ви їсте забагато вуглеводів. Варто подумати над своїм раціоном, особливо – над сніданком. Адже саме в цю пору більшість людей вживає неправильні вуглеводи. 

Голод

При правильному харчуванні голод виникає через 3-4 години. Якщо відчуття ситості проходить досить швидко, варто змінити свій раціон. 

Жир на тілі

Жировий прошарок на тілі – це нормально, стверджують фахівці. Однак коли вага значно збільшилася, а жир став помітніший, потрібно проаналізувати кількість вуглеводів, вжитих за день. 

Back to top button