Світ

Знайдені уламки зниклого батискафу Титан

Знайдені уламки зниклого батискафу Титан

Фото: OceanGate

Знайдені уламки зниклого підводного човна

Уламки виявили за 500 метрів від носа потонулого Титаніка. П’ятьох людей, що були на борту вважають загиблими.

Поруч з потонулим Титаніком виявили уламки підводного батискафу Титан, який зник під час екскурсії. Про це заявив контр-адмірал, командуючий першим округом Берегової охорони США Джон Могер, повідомляє The Guardian.

За словами Могера, уламки виявили за 1600 футів (приблизно 500 метрів) від носа потонулого Титаніка, а Екіпаж Титану загинув за трагічних обставин.

“Після цього ми негайно повідомили сім’ї від імені Берегової охорони США та всього об’єднаного командування. Я висловлюю свої найглибші співчуття сім’ям”, – додав Могер.

CNN із посиланням на Могера передає, що хронологію подій встановити поки складно, інформації про те, що сталося з судном, зараз немає. Фахівці використовують для операції на глибині понад 3 км дистанційно керовані апарати.

Оператор батискафа, компанія OceanGate, опублікувала заяву про те, що п’ятьох людей на борту вважають загиблими.

Нагадаємо, 19 червня стало відомо, що в Атлантичному океані зник зв’язок з підводним апаратом, який доставляв туристів на глибину для огляду останків Титаніка. Берегова охорона Бостона розпочала операцію з пошуку субмарини.

Завдання пошуку батискафа на глибині близько 2900 метрів не з простих. Це одне з найглибших місць в Атлантичному океані, де практично немає світла та дуже високий тиск. Відомо, що запасу кисню на батискафі вистачає на 96 годин.

Подорож до Титаніку. Загадкове зникнення батискафу

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button