Світ

Єврокомісії доручили ухвалити мита на імпорт агропродукції з РФ і Білорусі

Єврокомісії доручили ухвалити мита на імпорт агропродукції з РФ і Білорусі

Фото: Reuters

Єврорада закликала Раду ЄС і Єврокомісію щонайшвидше ухвалити поправки

У ЄС мають запровадити тарифи на певні види імпорту російської та білоруської сільськогосподарської продукції.

Лідери Євросоюзу доручили Європейській комісії затвердити обмежувальні мита на імпорт сільськогосподарської продукції з Російської Федерації та Білорусі. Про це йдеться у висновках саміту Європейської ради.

Єврорада закликала Раду ЄС і Єврокомісію щонайшвидше ухвалити поправки.

“Запровадити подальші тарифи на певні види імпорту до Європейського Союзу російської та білоруської сільськогосподарської продукції, беручи до уваги вплив на Єдиний ринок та гарантуючи, що транзит таких товарів до країн, що розвиваються, не постраждає”, – мовиться у висновках.

Нагадаємо, Європейський союз готується запровадити мита на імпорт зерна з Росії та Білорусі, щоб заспокоїти фермерів та деякі країни-члени. 

Як відомо, Чехія раніше запропонувала на засіданні Європейської Ради заборонити імпорт російського й білоруського збіжжя до Євросоюзу. 

Зазначимо, що деякі країни ЄС ввели обмеження на сільськогосподарської продукції з країни-агресора та її головного “партнера”. Зокрема, в Польщі ухвалили постанову про санкції на агропродукцію з РФ і Білорусі. Перед цим Латвія заборонила імпорт сільгосппродукції з РФ та Білорусі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 4 =

Back to top button