Події

100 представникам вищого офіцерського складу зс рф повідомлено про підозру – зв…

100 представникам вищого офіцерського складу зс рф повідомлено про підозру – звіт Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту

????Станом на квітень 2024 року, 100 представникам вищого військового командування зс рф повідомлено про підозру у підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни, а також у вчиненні воєнних злочинів (ст. 437 та 438 ККУ). З них 15 особам повідомлено про підозри по двум статтям.

????За статтею 437 (злочин агресії) про підозру повідомлено 43 представникам вищого офіцерського складу ворожої армії. Обвинувальні акти щодо 11 з них направлено до суду. Серед них: генерал-полковник, який керував військовою операцією зі спроби захоплення територій Чернігівської, Сумської та Київської областей та генерал-лейтенант, який віддав наказ захопити Маріуполь і штурмувати «Азовсталь».

????За статтею 438 (воєнні злочини) про підозру оголошено 72 представникам вищого командування зс рф. Обвинувальні акти щодо 40 з них направлено до суду. Засуджено 8 осіб – 4 полковники, 3 майори та 1 генерал-лейтенант.

????У першому кварталі 2024 року про підозру повідомлено 8 представникам військового командування рф, чотирьом з яких повідомлено про підозри по двум статтям. Одну особу засуджено.

????Серед підозрюваних: генерал-полковник, який віддавав накази системно обстрілювати «Харківський фізико-технічний інститут», де розміщена ядерна підкритична установка «Джерело нейтронів». Серед засуджених: майор, який розстріляв українського військовополоненого та знущався над цивільними.

????Департамент протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту продовжує активну роботу зі встановлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до вчинення злочинів проти України в ході повномасштабного вторгнення рф.

????Детальніше ознайомитись зі звітом

Back to top button