Світ

Удар по Ємену: хусити погрожуть Ізраїлю ескалацією

Удар по Ємену: хусити погрожуть Ізраїлю ескалацією

Фото: Соцмережі

Наслідки удару ізраїльтян у Ємені

Хусити діють “на підтримку палестинського народу” і військові операції лише наростатимуть, пообіцяли у Ємені.

Єменські хусити збираються намір наростити військові операції проти Ізраїлю у відповідь на удари в районі порту Ходейда. Відповідну заяву зробив член політради хуситів Мохаммед Аль-Бухаїті у суботу, 20 липня.

“Ізраїльська агресія проти Ємену не зупинить наші військові операції на підтримку палестинського народу. Швидше, навпаки, вони збільшаться, доки не припиниться агресія проти Гази. Ми відповімо на ескалацію ще більшою ескалацією”, – написав Аль-Бухаїті у соцмережі X.

Раніше в суботу Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила, що авіація завдала ударів по порту Ходейда в Ємені. На оприлюднених відео видно палаючі склади з пальним та інші зруйновані об’єкти. У заяві ЦАХАЛ наголошується, що це відповідь на “сотні ударів по ізраїльській території за останні місяці”.

Також деякі ЗМІ повідомили, що Ізраїль діяв спільно з військовими США та Великобританії. Однак ця інформація досі не підтвердилася.

Зазначимо, що 19 липня хусити атакували Тель-Авів безпілотником. Одна людина загинула і вісім отримали поранення. Вибух стався неподалік від набережної та відділення посольства США. Тому сьогоднішня атака на Ємен може бути також відповіддю на удар хуситів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven + fourteen =

Back to top button