Цікаве

Не булочки, а Золото! Ті самі, з дитинства, з улюбленої Булочної! Простий рецепт, а так смачно вийшло

Сьогодні я до вас із рецептом найсмачніших булочок із сиром – це справжній смак дитинства. Булочки за цим рецептом виходять пишними, ніжними та рум’яними.

Інгредієнти:

Опара:

  • молоко тепле – 300 мл
  • дріжджі – 25 г
  • цукор – 1 ст. л.
  • борошно – 8 ст. л. від загальної кількості

Тісто:

  • яйце -1 шт.
  • сіль – щіпка
  • цукор – 100 г
  • масло – 50 г
  • борошно – 500 г

Начинка:

  • сир кисломолочний – 450 г
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 80 г
  • ванільний цукор – 10 г
  • сметана-  2 ст. л.
  • манна крупа  – 1,5 ст. л.

Для змащування:

  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 1 ст. л.

Приготування:

Опара:

У миску вливаю тепле молоко, подрібнюю дріжджі, додаю цукор та гарно все перемішую до розчинення цукру та дріжджів.

Додаю борошно та перемішую до однорідності. Накриваю харчовою плівкою та залишаю у теплому місці на 30-40 хвилин. Опара має набути піноподібної форми.

Тісто:

Тоді до опари додаю яйце, сіль, цукор, вінчиком все перемішую.

Додаю розтоплене вершкове масло, перемішую. Поступово просіюю борошно, замішую спочатку вінчиком, тоді вже руками.

Тісто вимішую приблизно 10 хвилин, воно має бути густе, злегка прилипає до рук. Збираю тісто у кульку та накриваю харчовою плівкою, залишаю на 60-90 хвилин.

Начинка:

До кисломолочного сиру додаю сметану, манну крупу, яйце, цукор, ванільний цукор. Блендером збиваю все до однорідності.

Тісто гарно піднялось, обминаю на поверхні змащеною олією. Ділю на 2 частини, ділю на однакові кусочки та формую кульки. Перекладаю на деко застелене пергаментом, залишаю у теплому місці на 20 хвилин.

Далі беру склянку, мокаю її у борошні та формую серединку булочки, роблячи заглиблення у кожній кульці.

У середину булочок викладаю сирну масу, змащую тісто збитим яйцем з молоком. Випікаю у розігрітій духовці до 170 градусів приблизно на 25-30 хвилин.

Хай смакує!

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nineteen − 18 =

Back to top button