Світ

У Пуерто-Ріко спалахнули найбільші протести за 20 років

Масові протести в Пуерто-Ріко почалися після публікації електронного листування, яку вів зі своїми помічниками губернатор острівної держави Рікардо Росселлі

Понад 200 тисяч людей беруть участь в маніфестаціях в місті Сан-Хуан, яке є адміністративним центром асоційованої з США острівної держави Пуерто-Ріко.

Про це повідомляє 1NEWS.

За даними правоохоронців, в ході триваючих більше тижня демонстрацій з вимогами відставки губернатора Пуерто-Ріко жертв не було. У Twitter поліції в понеділок повідомили, що 18 учасників маніфестацій в понеділок почували себе погано або втратили свідомість, їм була надана медична допомога.

Агентство Associated Press повідомило, що протести в острівній державі, ймовірно, є найбільш масштабними за останні 20 років.

Масові протести в Пуерто-Ріко почалися після публікації електронного листування, яку вів зі своїми помічниками губернатор острівної держави Рікардо Росселлі. Він зневажливо відгукувався про мешканця, що страждає від зайвої ваги, з яким він фотографувався, вживав нецензурні і вульгарні вирази по відношенню до жінки-політика в Нью-Йорку і до поп-співака Ріки Мартіна.

Крім того, раніше в цьому місяці міністр освіти Пуерто-Ріко і ще п’ять осіб були заарештовані за звинуваченням в корупції, в тому числі в наданні державних коштів підрядним організаціям, які не були достатньо кваліфіковані для виконання замовлень, але мали зв’язку з адміністрацією губернатора.

Росселлі раніше заявляв, що не має наміру йти у відставку.

Джерело: УНН
Back to top button