Україна

В Одесі затримано чоловіків, які підпалювали авто українських військових


В Одесі затримано чоловіків, які підпалювали авто українських військових

Фігуранти спалили службове авто воїна із бойової бригади ЗСУ, що дислокується на території регіону. Затримані перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років тюрми.

Служба безпеки та Національна поліція запобігли серії терактів в Одесі. Затримано двох чоловіків, які працювали на ФСБ. Про це 26 червня повідомляє СБУ.

Зазначається, що на замовлення російської спецслужби фігуранти готували підпали авто українських військових на території міста. Зловмисники використовували легкозаймистий розпалювач, який мав пришвидшити загоряння транспортного засобу.

Щоб виявити потенційні цілі, фігуранти об’їжджали міські вулиці, де фіксували номерні знаки та місця паркування авто, за кермом яких перебували військовослужбовці. Отриману інформацію вони дистанційно передавали своєму російському куратору. Для комунікації використовували спеціально створений Телеграм-канал, який адміністрували представники ФСБ. Потім виконавці мали підпалити обране куратором авто і переховувалися за різними адресами.

Так вони спалили службове авто воїна із бойової бригади ЗСУ, що дислокується на території регіону. Після вчинення злочину терористи намагались на деякий час “залягти на дно”, щоб потім продовжити серію підпалів.

Місця перебування обох зловмисників було встановлено, їх затримали у власних помешканнях.Одним із затриманих є раніше судимий наркодилер з Одеси. Для вчинення злочинів рецидивіст залучив наркозалежного місцевого жителя, який погодився бути спільником в обмін на дозу наркотиків.

Під час обшуків у затриманих вилучено мобільні телефони із доказами злочинів, ємності із розпалювачем та банківські картки, на які мали отриматигрошівід окупантів.

Затриманим повідомили про підозру – терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб, що заподіяв значної майнової шкоди. Фігуранти перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років тюрми.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали групу зловмисників, які на замовлення спецслужб РФ готували підпали авто військовослужбовців ТЦК у прифронтовому Дніпрі.

Нагадаємо, російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 2 =

Back to top button