Україна

У Раді оцінили ефективність закону про мобілізацію


У Раді оцінили ефективність закону про мобілізацію

Верховна Рада та Міноборони досягли головної мети, яку закладали в закон про мобілізацію, зазначив Федір Веніславський.

Новий закон про мобілізацію – ефективний і виправдав ті сподівання, які на нього покладалися. Про це сказав член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський на брифінгу у середу, 26 червня.

“З моменту набрання чинності закону темпи мобілізації дозволяють оптимістично дивитися на механізми реалізації цього закону і відповідають тим очікуванням, які ми, Міноборони, головнокомандувач ЗСУ, Генеральний штаб очікували від цього закону”, – заявив він.

За його словами, вдалося досягнути головної мети, яку закладали в закон про мобілізацію.

“Провести аудит всіх військовозобов’язаних громадян України, з’ясувати де хто перебуває, хто придатний хто ні, хто має право на відстрочку, хто заброньований і хто може бути мобілізований. Міноборони щодня моніторить ситуацію з оновленням військово-облікових даних, динаміка достатньо позитивна”, – зазначив Веніславський.

За останніми даними, оновили свої військово-облікові персональні дані майже 2,4 млн громадян України.

“Переважна більшість через додаток Резерв+, на другому місці ЦНАПи, на третьому ТЦК. Динаміка гарна, це забезпечує проведення тих мобілізаційних заходів, які здійснює ТЦК. Я думаю, що загалом закон виконав ту місію, заради якого ми його ухвалювали”, – додав нардеп.

Веніславський додав, що динаміка, яка зараз спостерігається в оновлені персональних даних достатньо позитивна.

“Минув місяць і 8 днів з моменту набрання чинності цього закону. Я думаю, що при знятті страхів перед додатком Резерв+ динаміка може бути значно кращою. Пропускна здатність цієї системи дозволяє значно більше опрацьовувати одномоментно інформації, тому зараз говорити про необхідність продовження 60-денного строку для оновлення даних немає. Є ще 20 з лишнім днів, щоб всі охочі це зробили”, – резюмував він.

Нагадаємо, 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію в Україні. Тепер громадяни мають 60 днів на оновлення даних в ТЦК, ЦНАПах і в додатку Резерв+. Також у Міноборони пояснили, що загрожує за відмову оновлювати дані в ТЦК.

Оновлені дані в Резерв+: Міноборони назвало число придатних до мобілізації

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 + 14 =

Back to top button