Світ

Лукашенко назвав санкції “загрозою глобального масштабу”

Лукашенко назвав санкції загрозою глобального масштабу

Фото: Пресслужба Олександра Лукашенко

Олександр Лукашенко провів зустріч із секретарями рад безпеки держав ОДКБ

Через санкції цілі регіони приречені на голод, холод та злидні, пожалівся Олександр Лукашенко.

Західні санкції з інструменту примусу до миру та безпеки перетворилися на “нову комплексну загрозу глобального масштабу”. Про це сказав формальний лідер Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі із секретарями рад безпеки держав ОДКБ, повідомляє його пресслужба у четвер, 8 червня.

“Говорячи про санкції, вони вже з інструменту примусу до миру та безпеки перетворилися на комплексну загрозу глобального масштабу. Цілі регіони приречені на голод, холод та злидні”, – пожалівся Лукашенко.

За його словами, ці санкції стосуються і країн ОДКБ.

“Ми ж бачимо з росіянами, як візитери-американці поїхали, починаючи від Вірменії та закінчуючи Таджикистаном, починають тиснути, щоб ви не співпрацювали з нами”, – сказав він.

За його Лукашенко, тому протидіяти санкціям треба спільно та комплексно.

“Ми не хочемо, ні білоруси, ні росіяни, щоб ви потрапили під санкції, співпрацюючи нами. Ні ми нічого від цього не отримаємо, а ви тільки втратите”, – додав він і зазначив, що по можливості країни ОДКБ мають дивитися в один бік.

При цьому Лукашенко визнав, що країни ОДКБ нікому не потрібні на ринках, бо вони вже зайняті.

“Навіть до Африки пробитися важко”, – заявив він, зазначивши, що в Африці вже зіткнулися інтереси Китаю, США та Євросоюзу.

Нагадаєамо, у минулому році Лукашенко закликав білорусів “рік потерпіти” під санкціями. Він був впевнений, що західні країни вибачатимуться перед Білоруссю та проситимуть про відновлення співпраці.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button