Світ

ФРН закрила консульство в Калінінграді

ФРН закрила консульство в Калінінграді

Фото: Цензор.net

Німеччина закрила консульство в Калінінграді

Відтепер за консульські та паспортні питання в окрузі Генерального консульства в Калінінграді відповідає Генеральне консульство в Санкт-Петербурзі.

Консульство Німеччини в російському ексклаві Калінінграді на Балтійському морі закривається з 30 листопада. Про це йдеться в офіційній заяві на сайті відомства.

“Генеральне консульство в Калінінграді закрито з 30 листопада 2023 року. Відтепер за консульські та паспортні питання в окрузі Генерального консульства в Калінінграді відповідає Генеральне консульство в Санкт-Петербурзі, тоді як Візовий відділ посольства в Москві відповідає виключно за обробку візових питань”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, чотири з п’яти консульств Німеччини в Росії були закриті в травні, коли Берлін на вимогу РФ намагався скоротити кількість державних службовців в країні до 350.

Також повідомлялося, що міська рада фінського міста Турку одноголосно ухвалила рішення про придбання будівлі колишнього генерального консульства Росії та будівництво нової будівлі на його місці.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button