Події

​​ Заволодіння 37 млн грн теплогенеруючої компанії – підозрюють чотирьох осіб З…

​​ Заволодіння 37 млн грн теплогенеруючої компанії – підозрюють чотирьох осіб

???? За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора чотирьом особам повідомлено про підозру у заволодінні майном в особливо великих розмірах, службовому підробленні та легалізації майна, отриманого злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 , ч. 2 ст. 209 КК України).

???? За даними слідства, з лютого по жовтень 2021 року посадові особи підприємства, маючи на меті заволодіння грошовими коштами теплогенеруючої компанії, під виглядом постачання природного газу, внесли недостовірні відомості до комерційних актів за лютий та березень 2021 року. 

???? Таким чином вони заволоділи коштами теплогенеруючої компанії у сумі 37 млн грн.

???? Також посадовці підприємства – учасника газового ринку не поставили цій компанії природний газ в опалювальний сезон. 

???? Через це ТОВ «Оператор ГТС України» було вимушене віднести теплогенеруючу компанію як споживача без постачальника та здійснити відбори природного газу в алокацію АТ «НАК «Нафтогаз України» для забезпечення гарячого водопостачання та опалення приміщень. 

???? У подальшому, отримані злочинним шляхом кошти, було легалізовано через проведення відповідних господарських операцій з підконтрольними посадовцям підприємства суб’єктами господарювання.

???? Внаслідок таких дій АТ «НАК «Нафтогаз України» спричинено 37 млн грн збитків.

???? Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

???? Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України, оперативний супровід – СБУ.

Більше

Back to top button