Події

???? ????Прокурори СЕП провели толоку у Голосіївському природному парку Сього…

????????????Прокурори СЕП провели толоку у Голосіївському природному парку

????Сьогодні у столичному Національному природному парку «Голосіївський» відбулася толока. Природоохоронний вихідний організували колектив Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора спільно з працівниками парку.

????Учасники толоки прибрали територію заповідної зони біля впізнаваної для киян локації – Китаївських ставків. Спільно зробили парк чистішим і зеленішим, адже зібрали близько 20 мішків сміття.

????Також на деревах встановили будиночки для кажанів, що покликано для підтримки біорізноманіття у столиці.

????Кажани – надзвичайно важливий для екосистеми підряд ссавців. Вони відіграють значну роль у природному балансі. Усі види, що зустрічаються в нашій державі, перебувають під загрозою зникнення – занесені до Червоної книги України. Тому охороняються нормативними документами як національного, так і міжнародного рівня.

????Радник Генерального прокурора Максим Попов та керівник СЕП Офісу Генпрокурора Борис Індиченко, які долучилися до толоки, наголосили на важливості допомоги тваринам жити в мегаполісі й створення сприятливих умов для їх існування.

????Вони нагадали, що такі екоакції прокурори ініціюють та проводять не вперше.

????Минулоріч вони висадили алею платанів у парку ім. Тараса Шевченка. А восени 2021 року колектив долучився до Всеукраїнської громадської акції «Створюємо ліси разом». Тоді прокурори разом із лісниками посадили 6 000 саджанців сосни в лісових масивах державного підприємства «Тетерівське лісове господарство».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six − 3 =

Back to top button