Події

​​ Заява Міністерство закордонних справ України щодо проведення росією незако…

​​???? Заява Міністерство закордонних справ України щодо проведення росією незаконних виборів на тимчасово окупованих територіях України:

російська федерація оголосила про проведення 8-10 вересня 2023 року т.зв. “виборів” до місцевих окупаційних адміністрацій на тимчасово окупованих частинах територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, а також Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

Зазначені дії рф грубо порушують суверенітет та територіальну цілісність України, українське законодавство та норми міжнародного права, зокрема Статут ООН.

Псевдовибори росії на тимчасово окупованих територіях є нікчемними. Вони не матимуть жодних правових наслідків та не призведуть до зміни статусу захоплених російською армією українських територій.

Організовуючи фейкові вибори в українських областях та Криму, кремль продовжує делегітимізацію російської правової системи.

???? МЗС України закликає міжнародних партнерів засудити нікчемні і свавільні дії росії та не визнавати легітимність жодної “адміністрації”, яка буде створена за підсумками незаконних виборів, так само як і будь-які рішення, які будуть ними ухвалюватися.

Особи, причетні до проведення цих псевдовиборів, включаючи керівництво рф, представників окупаційних адміністрацій та виборчих структур мають бути притягнуті до відповідальності. Ініціюємо також накладення на них нових міжнародних санкцій.

Back to top button