Україна

Зеленський призначив нового голову СБУ в Харківській області


Зеленський призначив нового голову СБУ в Харківській області

Новим начальником Служби безпеки України на Харківщині став Олександр Куць. Його попередника Романа Дудіна звільнили ще у травні 2022 року.

Президент України Володимир Зеленський призначив Олександра Куця начальником управління Служби безпеки України (СБУ) у Харківській області. Про це йдеться у відповідному указі №516/2022 від 19 липня.

“Призначити Куця Олександра Івановича начальником Управління Служби безпеки України у Харківській області”, – йдеться у тексті документа.

Зазначимо, глава держави звільнив попереднього начальника СБУ у Харківській області Романа Дудіна наприкінці травня поточного року, “за те, що той не працював на захист міста з перших днів війни, а думав лише про себе особисто”.

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський усунув з посади генпрокурора Ірину Венедіктову та голову СБУ Івана Баканова. Згодом глава держави обґрунтував своє рішення.

Крім того, Зеленський вніс до Верховної Ради проекти постанов про звільнення Баканова та Венедіктової.

Пізніше Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони підтримав звільнення Івана Баканова з посади голови СБУ.


Олександр Куць – державний та військовий діяч України, генерал-майор Служби безпеки України.

З 25 березня 2015 року по 21 серпня 2017 року обіймав посаду начальника Управління СБУ у Донецькій області. З 21 серпня 2017 року по 22 червня 2018 року був на посаді начальника Головного управління СБУ у Донецькій та Луганській областях. З 22 червня 2018 року по 5 липня 2019 року він обіймав посаду голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button