Події

Заволодіння 60 млн грн на капітальному ремонті тунелів Святошинсько-Броварсько…

Заволодіння 60 млн грн на капітальному ремонті тунелів Святошинсько-Броварської лінії метро – генпідряднику повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру директору приватного товариства у заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у 2022-2023 роках приватне будівельне товариство, зареєстроване в м. Одеса, уклало договір з КП «Київський метрополітен» на капітальний ремонт тунелів Святошинсько-Броварської лінії метро.

На цей договір було накладено гриф «для службового користування», що виключало вимоги застосування до нього публічної процедури відбору генпідрядника, як того вимагає законодавство.

Одним із елементів капітального ремонту, який зробили не публічним, була заміна кабелю на загальну суму більш ніж 100 млн грн.

Генпідрядник, розуміючи, що інформація про умови договору не стане публічною, вніс в акти виконаних робіт завідомо завищені ціни на поставлену кабельно-провідникову продукцію.

На цей час вже проведено товарознавчу та економічну експертизи, якими встановлено завищення вартості поставлених метрополітену кабелів на понад 60 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування – УП в метрополітені ГУНП у м. Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × four =

Back to top button