Світ

На кордоні Грузії та Росії застрягли 17 українців – ЗМІ

На кордоні Грузії та Росії застрягли 17 українців - ЗМІ

Фото: Reuters (архівне фото)

Частина затриманих на кордоні – колишні ув’язнені, які відбували покарання в російських колоніях, пише Холод.

Гурт українців – 17 осіб – застрягли через проблеми з документами на контрольно-пропускному пункті Дар’ялі в Грузії на кордоні з Росією. Грузинська заявляє, що чекає від Києва підтвердження їхніх особистостей. Про це розповів один із українців Олександр Шульгін виданню Холод.

Він зазначив, що частина затриманих на кордоні – колишні ув’язнені, які відбували покарання в російських колоніях. Решту депортовано російською владою за порушення міграційного режиму.

Олександр Шульгін заявив, що вони всі проживають у підвальному приміщенні, де є кілька кімнат з бетонними стінами без вікон та можливості виходити на вулицю.

Сам Шульгін останні 10 років жив у Росії. У січні 2024 року його затримали та звинуватили у порушенні режиму перебування. За його словами, раніше співробітники поліції ніколи не питали дозволу на роботу.

Шульгін перебуває на КПП із другого серпня. Дехто, за його даними, там уже близько двох місяців, і нікого з початку серпня ще не відпустили. Серед них, як стверджує він, є і хворі на туберкульоз, всі вони живуть в одному приміщенні.

На кордоні Росії з Грузією “застрягли” українці, які були в окупації

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − six =

Back to top button