Події

???? #ЦПД_пояснює: ???? Радник Президента США з питань національної безпеки Дже…

#ЦПД_пояснює
 
???????????????? Радник Президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван завершив свій триденний візит до Пекіна, у рамках якого він провів зустрічі з Міністром закордонних справ Китаю Ван І, заступником голови Центральної військової комісії генералом Чжан Юся та Главою КНР Сі Цзіньпіном. Візит до Китаю американського радника Президента з питань нацбезпеки відбувся вперше з 2016 року. 
 
▫️ Тема російсько-української війни поруч з іншими питаннями обговорювалася під час зустрічі з лідером Китаю. Салліван визнав, що США та Китай не досягли згоди щодо конкретного плану урегулювання конфлікту, адже у Вашингтоні дотримуються принципу «нічого про Україну без України». Китай, зі свого боку, не схвалює завершення конфлікту військовим шляхом та заявляє про необхідність тимчасового перемир’я.  
 
▫️Крім того, на зустрічах обговорювалися питання щодо розширення контактів між збройними силами двох країн задля послаблення конфронтації, тайванське питання, боротьба зі змінами клімату, спільні дії щодо боротьби з наркотрафіком тощо. 
 
❗️ Попри різне бачення та підходи до врегулювання розв’язаної росією війни, «українське питання» залишається важливою темою у комунікації між США та Китаєм. Відомо, що найближчими тижнями планується телефонна розмова між Джо Байденом та Сі Цзіньпіном, під час якої, ймовірно, йтиметься про другий Саміт миру, ініційований Україною.

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − 19 =

Back to top button