Події

В лютому цього року 17-річний Габріель з Ізюма, що на Харківщині, стояв на зупинц…

В лютому цього року 17-річний Габріель з Ізюма, що на Харківщині, стояв на зупинці зі своїми друзями. Аж раптом пролунав вибух????

Знайомий приніс на зупинку міну «пелюстку» і, граючись нею, підірвав. Кожен із сімох присутніх підлітків отримав поранення різної тяжкості. У Габріеля були осколкові ураження ніг, його 16-річна подруга Даша отримала ушкодження 12 уламками, частина яких потрапила в шию. І всі вони отримали контузію внаслідок вибуху.

Історія Габріеля з Ізюма, на жаль, не унікальна. Сьогодні Україна вважається однією з найбільш замінованих країн світу. За майже два роки від початку повномасштабної війни ситуація лише погіршилася. За даними Міноборони України, у період із 24 лютого 2022 р. від вибухонебезпечних предметів загинуло 277 громадян, з яких 14 дітей, ще поранено 601, з яких 74 — діти.

Щоб убезпечити дітей, рятувальники спільно з UNICEF Ukraine активно проводять безпекові заняття по всій країні. А на сайті ???? bezpeka.info зібрали корисні матеріали з правилами мінної безпеки.

???? Сайт • Fb • Tw • Insta • YouTube

Back to top button