Світ

В Афганістані жінкам заборонили розмовляти у громадських місцях

В Афганістані жінкам заборонили розмовляти у громадських місцях

Фото: gettyimages

В Афганістані на жінок продовжують накладати обмеження

Міністерство “пропаганди чесноти та запобігання пороку” постановило, що жіночий голос вважається інтимним, тому його не можна чути на публіці. Також жінкам заборонено відкривати обличчя та дивитися на чоловіків.

В Афганістані таліби видали закон, який забороняє жінкам розмовляти у громадських місцях та показувати обличчя, передає Associated Press.

У середу міністерство “пропаганди чесноти та запобігання пороку”  опублікувало свої закони, які стосуються таких аспектів повсякденного життя, як громадський транспорт, музика, гоління та святкування.

Вони викладені у 114-сторінковому документі з 35 статтями, з яким ознайомилося Associated Press, і є першою офіційною декларацією законів про пороки та чесноти в Афганістані після захоплення влади талібами. Ці закони передбачають покарання, як-от попередження або арешт.

У статті 13, що стосується жінок йдеться про те, що жінка зобов’язана весь час прикривати своє тіло в публічних місцях і що прикриття обличчя має важливе значення, щоб уникнути спокуси та спокуси інших. Одяг не повинен бути тонким, облягаючим або коротким.

Жінки повинні прикриватися перед усіма незнайомими чоловіками, включаючи мусульман, і перед усіма немусульманами, щоб уникнути розбещення. Жіночий голос вважається інтимним, тому його не можна чути під час співу, декламації чи читання вголос на публіці. Жінкам забороняється дивитися на чоловіків, з якими вони не пов’язані кровною або шлюбною спорідненістю, і навпаки.

Нагадаємо, минулого року в Афганістані жінкам заборонили відвідувати національний парк. Талібанський міністр заявив, що “огляд визначних пам’яток не обов’язковий для жінок”.

Перед цим таліби наказали закрити в Афганістані усі салони краси. А з позаминулої весни виходити з дому афганські жінки можуть тільки якщо у них є “важливі справи”, і лише у бурці, інакше вони повинні перебувати в приміщенні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × one =

Back to top button