Україна

Армія США переймає досвід України у сфері безпілотників та РЕБ – ЗМІ


Армія США переймає досвід України у сфері безпілотників та РЕБ - ЗМІ

Американські військові вчаться від українських колег інтеграції нових речей, таких як БПЛА. Також вивчаються наземні маневри, військово-повітряні сили і можливості ведення вогню на великі відстані.

Пентагон хоче інтегрувати уроки України у власну армію, один з них – вплив безпілотників.Наразі новий підрозділ Сухопутних військ США переймає досвід України в галузі безпілотників та радіоелектронної боротьби. Про це повідомляє Business Insider.

Зазначається, що на фронті в Україні ці засоби еволюціонували бойові дії, тому Пентагон уважно за цим спостерігає.

За інформацією Defense One, підрозділ армії США, 101-ша повітряно-десантна багатофункціональна розвідувальна рота отримала завдання від американського військового керівництва впроваджувати уроки, які були отримані в Україні. Зокрема журналіст видання відвідав підрозділ у Форт Джонсон, що знаходиться у штаті Луїзіана. Там триває випробування нового обладнання та розробка нової військової доктрини США.

“Є так багато уроків, які ми можемо взяти від [українців], і багато з них зводяться до інтеграції нових речей, таких як поширення [безпілотників]”, – зауважив виданню генерал-майор Бретт Сильвія, командир 101-ї повітряно-десантної дивізії.

“Повідомляється, що група офіційних осіб уважно вивчає конфлікт в Україні в таких сферах, як наземні маневри, військово-повітряні сили і можливості ведення вогню на великі відстані, для того, щоб врахувати отриманий досвід у новій Стратегії національної оборони”, – йдеться у матеріалі Business Insider.

Метою такого аналізу, як пишуть журналісти, є з’ясування того, як американська піхота може включити невеликі безпілотники до складу своїх підрозділів і протидіяти безпілотникам ворога і його можливостям вести спостереження за своїми позиціями і націлювати їх за допомогою електронних сигналів.

Нагадаємо, у суботу президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вперше застосувала нову ракету-дрон “Паляниця”. Це зброя українського виробництва “абсолютно нового класу”. 

Пізніше на пресконференції Зеленський анонсував “дуже далекобійні” ракети. “Будуть й інші ракети, дуже потужні та дуже далекобійні”, – зазначив глава держави.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − 5 =

Back to top button