Події

???? ‼️У результаті роботи Координаційного штабу з питань поводження з військо…

Forwarded From Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

‼️У результаті роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими за дорученням Президента України сьогодні додому повертаються з полону ще 103 українці.

Серед звільнених цього разу 38 нацгвардійців. Воїнів ЗСУ вдалося повернути 28: серед них двоє зі спецпідрозділу “Кракен”, двоє – з Міжнародного легіону, троє з Сил спеціальних операцій, один – з Сил територіальної оборони.

Додому їдуть восьмеро прикордонників, четверо поліцейських, двадцять один військовий моряк, троє представників Державної спеціальної служби транспорту, один – Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

➡️Всі звільнені цього разу – чоловіки: 82 солдатів та сержантів; 21 військовослужбовець належить до офіцерського складу.

Звільнені військовослужбовці брали участь у захисті від російських окупантів міста Маріуполя – 69 осіб (у тому числі оборонці “Азовсталі” – 31 особа), Донеччини, Луганщини, запорізького, херсонського, харківського та київського напрямків. Серед них також є двоє охоронців ЧАЕС.

Більшість зазнала важких травм чи поранень, мають серйозні захворювання, потребують негайної медичної допомоги. Україна тривалий час проводила роботу, аби організувати повернення цих наших співгромадян.

????Україна висловлює вдячність Об’єднаним Арабським Еміратам за допомогу в організації чергового обміну.

Координаційний штаб є єдиним уповноваженим органом, який здійснює всі процеси, пов’язані з перемовинами та поверненням наших Захисниць та Захисників, а також незаконно позбавлених волі цивільних.

Усі звільнені з російського полону пройдуть медичний огляд, отримають можливість фізичної та психологічної реабілітації, а також належні виплати за весь час перебування в неволі та реінтегруються в суспільство.

????????Слава Україні!

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen + eight =

Back to top button