Україна

Війна з РФ: 78% українців мають поранених і вбитих друзів або родичів


Війна з РФ: 78% українців мають поранених і вбитих друзів або родичів

Показники опитування коливаються від 70 % на сході до 80 % на заході країни, йдеться у коментарі до результатів соцопитування.

78 % українців мають близьких родичів або друзів, поранених або загиблих через повномасштабну війну в Україні. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у період із 26 травня до 5 червня цього року.

“Серед тих, хто має таких близьких родичів або друзів, у середньому (використовувалося медіанне значення) називалося число 7. Тобто в середньому такі респонденти мають сімох близьких родичів або друзів, які були поранені або загинули”, – йдеться у повідомленні КМІС.

Організатори опитування уточнюють, що 64 % українців мають принаймні одного близького родича або друга, який був поранений (у середньому мають п’ятьох поранених близьких людей), а 63 % – принаймні одного близького родича або друга, який загинув внаслідок війни (у середньому йдеться про трьох загиблих близьких людей).

Повідомляється, що показники опитування коливаються від 70 % на сході до 80 % на заході країни.

“Війна Росії проти України сформувала трагічний колективний досвід для абсолютної більшості українців. У всіх куточках України більшість населення має родичів або друзів, які були поранені чи загинули через російське вторгнення. І жителі Заходу, і жителі Сходу переживають однакові жахливі втрати, спричинені Росією”, – зазначив заступник директора КМІС Антон Грушецький.

На думку соціолога, це зближує різних українців і дозволяє краще зрозуміти один одного, а також сприяє згуртуванню громадян України для перемоги над ворогом і покарання його за воєнні злочини.

Нагадаємо, увечері 27 червня росіяни запустили дві ракети – одна з них влучила у заклад громадського харчування в центрі Краматорська, а друга впала на території села Біленьке. 

Було опубліковано відео перших хвилин після ракетного удару. Пізніше стало відомо, що росіяни застосували ракети Іскандер. Вибухова хвиля пошкодила десятки будинків.

Росія визнала удар по Краматорську

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button