Події

У Києві та Хмельницькому правоохоронці затримали чотирьох підпалювачів автів…

У Києві та Хмельницькому правоохоронці затримали чотирьох підпалювачів автівок військових

За процесуального керівництва прокуратури повідомлено про підозру двом киянам і двом мешканцям Вінниччини.

Їм інкриміновано перешкоджання законній діяльності ЗСУ й інших військових формувань в особливий період та умисне пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу (ч. 1 ст. 114-1, ч. 2 ст. 194 КК України).

За даними слідства, у серпні 2024 року підозрювані отримали в месенджері Тelegram пропозицію за гроші знайти та підпалити автівки військових. Вирішили «підзаробити» і погодилися. За підпал одного транспортного засобу їм обіцяли грошову винагороду у розмірі 1000 доларів США.

У Києві підозрювані попередньо відправили замовнику фото автомобіля військових Volkswagen LT 45 та отримали погодження на його підпал. Придбали в магазині рідину для розпалювання вогню. Вночі чоловіки облили капот авто та підпалили. На свій мобільний телефон підпалювачі зняли, як машина горить для подальшого звітування.

У Хмельницькому підпалювачі отримали від замовника інструкції про те, як діяти, а також придбали легкозаймисту суміш. Напередодні підозрювані прибули до обласного центру у пошуку «потрібних» транспортних засобів. Визначену «замовником» автівку вони облили горючою речовиною і підпалили. Злочин вчинили близько 4-ї години ранку.

Зазначимо, що обіцяні гроші вони так і не отримали.

Правоохоронці затримали підозрюваних після підпалу військових автівок. Наразі їм усім обрано запобіжні заходи.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснює Київська міська прокуратура та Окружна прокуратура м. Хмельницького.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводили СБУ у м. Києві та Київській, Хмельницькій та Вінницькій областях спільно з регіональними підрозділами Нацполіції України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − 1 =

Back to top button