Україна

Остін: Країни формату Рамштайн надали Україні допомогу на понад $106 млрд


Остін: Країни формату Рамштайн надали Україні допомогу на понад $106 млрд

Країни-учасниці Контактної групи забезпечують надання Україні засобів ППО, бронетехніки, артилерійських снарядів та літаків F-16.

Контактна група з питань оборони України від лютого 2022 року забезпечила Києву допомогу у сфері безпеки й оборони на понад 106 мільярдів доларів. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін за підсумками 24-ї зустрічі у форматі Рамштайн у Німеччині, передає Укрінформ.

За його словами, країни-учасниці Контактної групи забезпечують надання Україні засобів ППО, бронетехніки, артилерійських снарядів та літаків F-16.

Остін наголосив, що внесок деяких країн відносно власного ВВП був більшим, ніж США, і що триває оголошення нової допомоги Україні. Зокрема, він відзначив останню заяву Данії щодо підтримки України у короткій і тривалій перспективах. При цьому, за його словами, важливою є закупівля Данією нового обладнання для української оборонної індустрії.

Крім того, Остін згадав про ініціативу Норвегії підтримати технологіями виробництво 155-міліметрових снарядів в Україні.

Глава Пентагону також заявив, що США пишаються власним внеском. Лише після останньої зустрічі у форматі Рамштайн, яка відбулася в червні, США виділили на оборонну допомогу для України понад $4 млрд.

Міністр оборони США запевнив, що Штати разом із партнерами по коаліції продовжать зосереджуватися на нагальних потребах України.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський провів переговори з федеральним міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом у межах засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн. Представники двох країн обговорили графік постачання подальшої оборонної допомоги Києву з боку Берліна.

Також повідомлялося, що Нідерланди планують надати Україні обладнання та матеріали для технічного обслуговування винищувачів F-16, а також ракети класу “повітря-повітря”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 7 =

Back to top button