Події

У Києві ліквідували 4 нарколабораторії – вилучено прекурсори, наркотики та псих…

У Києві ліквідували 4 нарколабораторії – вилучено прекурсори, наркотики та психотропи на 122 млн грн

????За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру сімом учасникам злочинної групи, які організували діяльність чотирьох нарколабораторій.

????Їм інкриміновано

????За даними слідства, підозрювані налагодили канал постачання прекурсорів та сильнодіючих лікарських засобів, а також процеси виготовлення та збуту амфетаміну і прекурсорів фенілнітропропену, нітроетану на території всієї країни.

????Члени наркоугруповання облаштували у квартирах на Київщині чотири нарколабораторії, потужності яких дозволяли виготовляти понад 50 кг прекурсорів на місяць. З них в подальшому виготовляли 40 кг амфетаміну. Це забезпечувало фігурантам стабільний дохід у розмірі понад 16 млн грн на місяць.

????Склад для прекурсорів вони облаштували на роботі одного із учасників групи, який працював на столичному ринку.

????«Продукцію» підозрювані збували через логістичні компанії, використовуючи вигадані анкетні дані, а також довіреним особам з «рук у руки». Гроші отримували на банківські картки, оформлені на інших спільників.

????Правоохоронці провели 23 одночасні обшуки у приміщеннях нарколабораторій, на складі, за місцями проживання та в автомобілях.

????Вилучено майже 400 л нітроетану, з якого можна було б синтезувати близько 300 кг амфетаміну, 25 кг різних прекурсорів, більше 3 тисяч пігулок МДМА, 430 г амфетаміну, 205 г канабісу, лабораторне обладнання, зброю та набої, два автомобілі, які фігуранти використовували у своїй злочинній діяльності.

????Вилучено заборонених речовин на суму 122 млн грн.

????Учасників наркоугруповання затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

????Досудове розслідування – СУ ГУНП в м. Києві, оперативний супровід – Департамент боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України.

Back to top button