Події

Схема мільйонних розкрадань на будівництві медамбулаторій – підозрюють посад…

Схема мільйонних розкрадань на будівництві медамбулаторій – підозрюють посадовця Одеської ОДА та 5 його співучасників

???? За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору злочинної схеми та п’ятьом його співучасникам за фактом розкрадання бюджетних коштів та їх легалізації (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 209 КК України).

???? За даними слідства, організатор – керівник одного з підрозділів Одеської обласної державної адміністрації розробив план привласнення бюджетних коштів під час будівництва об’єктів соціальної інфраструктури на території Одещини – 6 амбулаторій сімейної медицини.

???? До своєї схеми посадовець залучив ще 5 знайомих, у тому числі двох екскерівників одного з управлінь Одеської облдержадміністрації.

???? Для участі в тендері підозрюваний задіяв підприємство одного зі співучасників, формальним керівником якого була підконтрольна йому особа, тим самим забезпечивши безперешкодне укладення договорів підряду.

???? Після отримання підприємством авансових платежів на роботи, підозрювані їх більшою мірою привласнили. На залишені кошти виконали будівельно-монтажні роботи не в повному обсязі, знижуючи при цьому понесені витрати для створення видимості добросовісного виконання договірних зобов’язань.

???? В подальшому спільники надали до Управління ООДА сфальсифіковані акти виконаних робіт із внесеними до них видами робіт, які фактично не проводились, та витратами на матеріали, які не використовувались. Таким чином завищили їхній обсяг на понад 7,5 млн грн.

???? Частину «зароблених» коштів співучасники легалізували шляхом придбання нового автомобілю.

???? За клопотанням прокурора 4 учасникам організованої злочинної групи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави. Стосовно посадовця ООДА і ще одного спільника наразі вирішується питання.

???? Досудове розслідування – Нацполіція України, оперативний супровід – СБУ, за участі ДПС та за сприянням керівництва Одеської ОВА.

Більше

Back to top button