Події

▪️російська православна церква – плоть від плоті російської держави. І хоча вва…

▪️російська православна церква – плоть від плоті російської держави. І хоча вважається, що вона насампочаток залежала від церкви української, київської, і від Вселенського патріарха, та насправді рпц в усі часи була «особливою». І особливість ця полягала в єретичній залежності саме від волі самодержця московії. Тому понад 140 років у ХV-XVI століттях рпц буквально вважалася єретичною.

▫️Але найцинічніша частина історії рпц припадає на ХХ століття. Адже з 1943 року рпц відновлює особисто сталін, і головна причина… боротьба з українською церквою! І відтоді рпц не припиняла співпраці з нквс, кдб, а зараз – і фсб. А багато дослідників переконані, що це не просто співпраця, а виконання замовлень від совєцьких, а згодом – і російських спецслужб.

▪️Саме замовленням фсб можна пояснити чимало фактів з сучасної діяльності рпц, зокрема повʼязаних з російсько-українською війною та російською пропагандою, спрямованою проти України. Про ці та інші факти говорять заступниця керівника ЦПД Аліна Бондарчук та соціолог культури Богдан-Олег Горобчук. 

Двадцять перший випуск подкасту «Дамо по мордоРУ» вже на каналі «Центр дослідження мордоRU»!

Випуск за посиланням: https://youtu.be/6di8aV8wzR8
 
Підписуйся на соцмережі «Центру дослідження мордоRU»:

▫️Youtube

▫️Instagram

▫️TikTok

Приєднуйся, підписуйся, дивись і коментуй: буде цікаво та яскраво!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + 3 =

Back to top button