Події

#ЦПД_оперативно: ❌ Інформаційні ресурси української православної церкви, афілі…

#ЦПД_оперативно:

Інформаційні ресурси української православної церкви, афілійованої з рпц, поширюють недостовірні дані про кількість учасників хресної ходи до Почаївської лаври, яку паломники упц здійснювали протягом 19-25 серпня.

▫️ Зокрема, в упц заявили, що у прощі взяли участь 30 тисяч вірян з різних областей України.

Верифікувавши у Нацполіції інформацію щодо кількості учасників акції, Центр з’ясував, що оприлюднені офіційними ресурсами упц дані не відповідають дійсності. Начальниця Департаменту комунікації Національної поліції України Олена Бережна повідомила, що зафіксовано близько 5 тисяч учасників ходи, а на літургії у Почаївській лаврі були присутні орієнтовно 3,5 тисячі осіб.

▫️ Окрім того, місцеві медіа звернули увагу, що учасників хресної ходи цьогоріч було значно менше, ніж у попередні роки.

‼️ Завищуючи цифри щодо кількості учасників прощі, упц прагне створити ілюзію масовості заходу та великої підтримки своїх ідей  населенням. У такий спосіб упц намагається маніпулювати громадською думкою на тлі ухвалення в Україні закону про заборону діяльності пов’язаних з росією релігійних організацій.

???? ЦПД дослідив діяльність рпц та підготував звіт, який містить аналіз ролі рпц та її ієрархів в ідеологічній та організаційній підтримці збройної агресії рф проти України. Повністю з аналітичним звітом «Священна війна»: мілітарна діяльність рпц» можна ознайомитися за посиланням: https://cpd.gov.ua/reports/analitychnyj-zvit-svyashhenna-vijna-militarna-diyalnist-rpcz/

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × four =

Back to top button