Події

Нацполіція спільно з латвійськими колегами викрила організаторів міжнародної…

Нацполіція спільно з латвійськими колегами викрила організаторів міжнародної шахрайської схеми з місячним оборотом 5 млн грн

Фігуранти на території Дніпропетровської області налагодили розгалужену мережу шахрайських «сall-центрів» для видурювання коштів у громадян, у тому числі в іноземців.

????До її організації причетний мешканець Дніпра – довірена особа «вора в законі» на прізвисько «Лаша Сван». Його надійними «помічниками» були двоє мешканців Дніпра.

Вони та ще сім учасників злочинної групи налагодили роботу розгалуженої мережі шахрайських «сall-центрів» на території м. Кам’янське, штат яких налічував понад 60 осіб.

Кожному учасникові була відведена своя роль в оборудці: контроль за роботою «сall-центрів», підбір кадрів, координація співробітників, легалізація коштів тощо. Операторам надавади “клієнтські бази”, які за попередніми данними скуповували в DarkNet.

Більшість потерпілих від злочинної схеми – це громадяни Латвії. На «гачок» шахраїв потрапили також громадяни Польщі, Чехії, Литви та Словаччини.

Back to top button